Genieten van een heerlijke kop spruitjes soep. Probeer dit recept uit en overtuig een spruitjeshater dat spruiten best wel lekker zijn!

Spruitjessoep

Deze spruitjes soep zal je verrassen!

Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je “ziet” de spruitjes al niet liggen in je bord. Dat scheelt. Bovendien voegen we ook andere smaakmakers toe die de pure smaak van spruiten matigen.

De gekende combinatie van spruiten en spek komt ook hier aan bod. Ik gebruik natuurspek dat ik mee laat koken in de soep en nadien fijn snij om de soep mee af te werken. Naast de spruiten voeg ik ook prei en selder toe. Als verse kruiden kies ik voor tijm. Deze ingrediënten helpen om de sterke smaak van spruiten te verzachten en een gebalanceerde, smaakvolle soep te maken.

Spruitjes soep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

4

personen

Spruitjes liefhebber of eerder sceptisch als het op spruiten aankomt? Ik daag je uit deze spruitjes soep te maken en te proeven. Ze is echt lekker!

INGREDIËNTEN

  • Ongezouten roomboter – 2 ajuinen – 1 selder stengel – 1/2 prei stengel – 1 aardappel – 250 gr spruiten

  • Kruiden: verse tijm – laurierblad – peper en zout

  • 1,5 L groentebouillon – 2 dikke sneden natuurspek

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesneden ajuin, selder (ik rasp de buitenkant er af, zodat er geen fijne draden aan hangen) en prei zachtjes aan in gesmolten boter. Doe er de in blokjes gesneden aardappel bij. Kuis de spruiten en hak ze fijn met een multihakker. Voeg ze toe aan het groentemengsel.
  • Verbrokkel 3 groentebouillon blokjes over de groenten en giet er 1,5L warm water over. Zorg dat alle groenten onder water staan. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig. Bind de verse tijm samen met het laurierblad en leg deze in de soep. Ook het natuurspek leg je er bij. Afkruiden met peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen.
  • Haal de kruiden en het natuurspek uit de soep. Giet de soep in je keukenblender en mix deze tot een fluweelzachte soep. Snij het vlees van het natuurspek in fijne reepjes en gebruik deze om bovenop je soep te serveren, samen met wat takjes verse tijm. Afkruiden met peper en zout.

Kanttekening

  • Het afsnijden van het “kontje” van de spruiten en ze nadien fijnhakken met een multihakker, zorgt er voor dat de smaak van de spruiten sowieso al minder sterk is.
  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.