Spritzkoekjes: zelfgemaakt en absoluut mijn favoriete dessertkoekjes!

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe!

Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze “Luxe Dessertkoekjes” workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma “De Meesterbakker 2012”. Ze heeft op vandaag haar eigen zaak onder de naam L’Atelier Sucré.

Ik nam zelf niet deel aan de workshop, maar ik luisterde wel naar alle goeie tips. Ik stond in voor de fotografie en zulke lekkere, mooie dessertkoekjes fotograferen is dan mijn een klein gelukske. Uiteraard kreeg ik achteraf mijn doos met koekjes mee naar huis. Drie keer raden wie vol ongeduld op mijn thuiskomst zat te wachten…

Ze waren met een beperkte groep en das altijd heel leuk werken. Zo kan je heel precies vragen stellen en heeft Ellen de tijd om je alles in detail uit te leggen en te demonstreren. Op het menu: spritzkoekjes, bokkenpootjes en krokante havermoutkoekjes met een snuifje zeezout.

Ik deel hier één recept met jullie. Dat van de spritzkoekjes. Het is dus niet mijn recept hé, maar dat van Ellen Lammens. Dat daar geen verwarring over ontstaat. Mijn bakkunsten zijn trouwens op een serieus lager niveau dan die van haar 😉 Maar die koekjes zijn zo goed dat ik jullie er ook van wil laten genieten. En wie weet krijg jij dan zin om je voor een volgende workshop met Ellen bij Elektro Van Assche (link) in te schrijven?

Luxe dessertkoekjes

Course: DessertCuisine: Gebak en koekjes
koekjes

20-25

koekjes

De heerlijke geur en smaak van zelfgemaakte spritzkoekjes – het ultieme luxe dessertkoekje als je ‘t mij vraagt. Ontdek hier het recept achter deze verrukkelijke lekkernij.

INGREDIËNTEN

  • 220 gr boter

  • 75-100 gr poedersuiker

  • 36 gr eiwit

  • 270 gr bloem

  • snuifje zout en enkele druppels vanille

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 170° C (onder en bovenwarmte)

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en de poedersuiker tot een witte massa. Voeg het eiwit toe en meng goed. Spatel tenslotte de bloem, het zout en de vanille onder het beslag.
  • Neem een spuitzak met een getand spuitmondje (nr. 7 ) en doe het beslag er in. Spuit spritzkoekjes van 4-5 cm (maak 3-4 bochten).
  • Bak gedurende 15-16 minuten. De randen van de koekjes mogen lichtbruin kleuren. Laat volledig afkoelen en dip daarna één zijde in gesmolten chocolade.

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.