Lizzylizzblog

Linguine met scampi’s in de roomsaus

Wat een weertje hé. Afwisselend een straaltje zon, afwisselend een serieuze regenbui. Helemaal Belgisch weer. Maar voor de maand Mei begint dat toch serieus wat tegen te steken moet ik zeggen.

Qua eten weten we het ook niet zo goed meer. Die zomerse salades, daar vind ik het dus nog net iets te vroeg voor. Die winterse stoofpotjes, die zijn dan weer te winters naar mijn zin. En wat is dan de oplossing? Pasta natuurlijk.

Because Pasta is always a good answer!

Linguine met scampi’s in de roomsaus. Afgewerkt met fijngesnipperde verse peterselie. Een goede draai van de pepermolen en klaar is kees. Een heerlijk bordje comfortfood waar je een beperkt aantal ingrediënten voor nodig hebt en dat in een mum van tijd op tafel kan geserveerd worden. Daar zeggen we geen neen tegen, toch?

Boodschappenlijstje

Linguine

Scampi’s – olijfolie – peper en zout

Voor de roomsaus lichte culinaire room (20% vet – Campina) – 1 fijngesnipperde sjalot – olijfolie

Afwerken met peterselie en zwarte peper

Instructies

Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking.

Bak de scampi’s langs beide zijden aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en fruit hierin nu de fijngesnipperde sjalot. Giet er vervolgens de room bij en laat deze pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft bereikt.

Meng de linguine met de saus. Leg er de scampi’s bovenop. Kruid met de zwarte peper en werk af met de peterselie. Het smullen kan beginnen!

Linguine met scampi’s in de roomsaus

Laat hier een snelle reactie achter.