Orzo met komkommer en feta

De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!

Deze keer met een eenvoudige, smaakvolle dressing. Eentje op basis van olijfolie en witte wijnazijn. Kan je eigenlijk heel gemakkelijk gebruiken om te combineren met eender welke gedroogde kruiden. Ik koos vandaag voor oregano. En wat ik dan super interessant vind, is de salade afwerken met hetzelfde kruid, maar dan in “verse” vorm.

Helaas heb ik deze morgen geen verse oregano gevonden op de bio-markt, noch in onze lokale supermarkt. Dan maar zonder gedaan.

 

Wat heb je nodig ?

50 gr Griekse Pasta (orzo) per persoon

1/2 komkommer, 1/2 rode ui, een handvol zwarte olijven (ontpit) & kerstomaten

Een blok Feta kaas

Peper en zout

Voor de dressing: 2 EL goede olijfolie, 1 EL witte wijnazijn, 1 KL gedroogde oregano

 

Hoe ga je te werk ?

Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

Snij de komkommer in de lengte in twee, verwijder met een lepel de zaadjes en snij vervolgens in brede boogjes.

Halveer de kerstomaten en knijp er de pitjes uit.

Schil de rode ui en snij in fijne reepjes. Snij de feta in blokjes van gelijke grootte.

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en onder elkaar te roeren.

 

Meng de Griekse pasta met de komkommer, kerstomaten, rode ui, feta en zwarte olijven. Giet er de dressing over heen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Alles goed roeren en deze Griekse pastasalade is klaar om verorberd te worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *