Lizzylizzblog

Aardbeien tartelettes

‘T is zondag vandaag hé, zei hij. Maak je dan iets voor mij? Daarmee bedoelt hij natuurlijk “wat ga je bakken”? Wat je moet weten… hij is verzot op die banketbakkersroom. Met zijn vinger zou ie de hele pot uitlikken haha. Dus we gaan voor tartelettes, afgewerkt met verse aardbeien. Niet echt seizoen meer nu, dus ik betaalde ze wat duur, maar ik wou hem er zo graag mee verrassen. Voor één keer dus gezondigd, foei.

Ingrediënten & bereiding tartelettes

250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout

500 gr bloem voor patisserie (Soubry)

250 gr boter

Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Ingrediënten & bereidingswijze banketbakkersroom

  • 80 gr maïzena
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 L volle melk (Campina)
  • 8 eierdooiers

Snij de vanillestok doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Kook de melk met de doorgesneden vanillestok en de zaadjes in.

Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een Ruban d.i. een witte, luchtige massa.

Meng er vervolgens de maïzena onder en giet er al roerend de kokende melk over.

Breng roerend aan de kook en verwijder de vanillestok. Zodra er “luchtbelletjes” naar boven komen en je een soort van pudding hebt bekomen, mag je de banketbakkersroom van het vuur halen.

Bedek met vers huishoudfolie (zo vermijd je dat er een “velletje” op je banketbakkersroom wordt gevormd) en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.

Afwerking

Vul de zandtaartjes met de banketbakkersroom en versier ze met stukjes aardbeien. Een draai van de poedersuiker molen en wat blaadjes verse munt. Smullen maar!

Aardbeien Tartelettes

Laat hier een snelle reactie achter.