Lizzylizzblog

Brunchen in stijl

Toen er mij gevraagd werd een eenvoudig recept te bedenken met de “golden wheat” broodjes van Krisprolls, heb ik niet lang moeten nadenken.

Ik wou iets “hartigs”. Met vis. Dat stond vast. Liefst met gerookte zalm. Maar niet met guacamole, ik wou graag eens afwijken van het klassieke. Voor een broodje boordevol smaak gaan!

Ik koos voor de combinatie gerookte zalm – grijze Noordzeegarnalen – kaviaar. Op een “bedje” van roerei en met een zelfgemaakte peterselie-mayonaise. Dat het gesmaakt heeft, zeg dat wel 😜

Wat heb je nodig (2p)?

Krisprolls broodjes (of een ander gelijkaardig toastje kan ook)

125gr gerookte zalm & 125gr grijze garnalen

3 eieren – peper – zout & wat olijfolie

25gr kaviaar

Voor de mayonaise:

1 eigeel – 1 mespunt mosterd – olijfolie – vers versnipperde peterselie – peper en zout

Hoe ga je te werk?

Maak de mayonaise door het eigeel samen met de mosterd door elkaar te mengen. Blijf roeren (ik doe dat met een “garde” waarmee je bijvoorbeeld ook bechamelsaus maakt) terwijl je straaltjesgewijs de olijfolie toevoegt.

Je roert tot jouw mayo de consistentie heeft die jij graag hebt. Ik heb +/- 5 EL olie toegevoegd. Afkruiden met peper en zout. En als laatste er de fijn versnipperde peterselie onder mengen.

Zet de mayo even in de frigo terwijl je nu jouw roerei bakt op een zacht vuurtje.

We gaan de Krisprolls als volgt garneren: peterselie-mayonaise • roerei • gerookte zalm • grijze Noordzeegarnalen. Afwerken met een lepeltje kaviaar!

Perfect als brunch toch? Met een glaasje bubbels en jouw “partner in crime” aan tafel!

Geniet er van ❤️

Brunchen in stijl

Laat hier een snelle reactie achter.