Lizzylizzblog

Gegrilde sardines met tartaar van groenten

Vanaf 6 juni kunnen we weer zalig genieten van het TV programma “De zomerkeuken2 van de njam! chefs” : elke zondag om 11u, 16u en 23u. Je kan de recepten ontdekken op hun site.

Zalige sharing dishes, zonnige drankjes en zelfs summer-proof dessertjes. De chefs die De Zomerkeuken induiken zijn Peppe Giacomazza, Dagny Ros Asmundsdottir, Michiel van der Eerde, Jeroen De Pauw, Anne-Sophie Breysem en Jord Althuizen.

Ik had het geluk dat ik een online kookworkshop mocht meevolgen met Jeroen De Pauw – op het menu:

  • een zomerse cocktail op basis van Elixir d’Anvers
  • gegrilde sardines met tartaar van groenten
  • en als dessert marshmallows met rood fruit en chocolade

Of ik genoten heb? Dat zal wel zijn. Die gegrilde sardines die waren subliem. Echt een top recept en dat deel ik graag met jullie.

Benodigdheden

2 rode puntpaprika’s – een halve komkommer – 2 rode tomaten

200 gr artisjokken op olie – 2 EL kappertjes – enkele takjes platte peterselie – 1 limoen

8 sardines (uit blik) – olijfolie

4 EL volle yoghurt – 1 teentje knoflook – peper en zout

Recept

Leg de puntpaprika’s op de BBQ / op de plancha / in de oven en laat ze garen. De schil mag zwart worden, dat is geen probleem, want eens ze klaar zijn, verwijderen we de schil en houden we het gegaarde binnenste over.

Snij de komkommer, tomaten en artisjokken in kleine blokjes en meng ze samen met de kappertjes onder elkaar. Hak de platte peterselie fijn en voeg deze toe. Knijp er de limoen boven uit en giet er wat olie van de sardines bij. Kruid met peper en zout. Zet in de frigo. Hoe koeler, hoe beter deze tartaar van groenten.

Haal de puntpaprika’s van de BBQ of de plancha en leg er nu de sardines op. Grill ze tot ze lekker krokant zijn. Ontvel de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes – voeg deze aan je tartaar van groenten toe.

Maak nu de dressing door de yoghurt te mengen met het geperst teentje knoflook, een draai van de pepermolen en wat zout.

Dresseer je bord: de tartaar van groenten, daar bovenop de gegrilde sardines en afwerken met een lepel dressing en nog wat extra verse platte peterselie.

Genieten maar!

Laat hier een snelle reactie achter.