Lizzylizzblog

Spaghetti met bouchot mosselen in een curry-kurkuma roomsaus

Campina vroeg me enige tijd geleden om een recept te bedenken rond het thema “no foodwaste“.

Een thema dat me nauw aan het hart ligt.

Minder afval produceren (een werkpunt voor mij), plastiek-vrij leven (ja, ik let op tijdens het winkelen), minder voedsel wegsmijten,… als ieder van ons een kleine inspanning levert, kunnen we samen grote resultaten bereiken.

Ik ga nog niet zó ver dat ik bijvoorbeeld zelf mijn zeep of schoonmaakproducten maak, maar het “no foodwaste” principe dat draag ik wel hoog in het vaandel.

Waarom die broccolistam weggooien als die perfect kan gebruikt worden om soep van te maken? Oud brood in de vuilnisbak, nee hoor, daar tover je lekkere broodpudding mee op tafel. De steeltjes van verse munt of de peterseliestengels, die kunnen prima dienen om er een heerlijke siroop of coulis van te maken.

Afval van kip of van vis, die zelfgemaakte bouillon die je daar mee maakt, die moet je proeven! Je maakt bijvoorbeeld heerlijke coulis van kreeft of bouillon van gamba’s (click maar even door naar mijn recepten). Deze kan je makkelijk invriezen en nadien gebruiken als basis voor een boter- of roomsaus.

Het recept dat ik vandaag ontwikkeld heb, is er eentje met bouchot mosselen.

De bouchot mossel is afkomstig uit Frankrijk. Het is dezelfde soort mossel die ook in onze wateren voorkomt, alleen is ie doorgaans veel kleiner dan de gewone mossel die wij in het noorden hebben. Zijn smaak… die is volgens mij gewoon de allerbeste! Een delicieuze, sterke mosselsmaak. Hmmm!

Ik gebruikte de overschot van een portie mosselen, je kent dat hé, altijd te veel kopen, altijd blijven zitten met een restje dat je dan meestal in de vuilnisbak wegsmijt. Wel nee, die mosseltjes die werden hier bewaard om de volgende dag een yummy pastagerecht te maken.

Ingrediënten

Spaghetti (ik gebruikte de Spaghetti Quadrati van Soubry)

1 prei, 1 witte selder, 5 kerstomaten

Gedroogde kruiden: curry & kurkuma

250 ml lichte culinaire room van Campina

Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur en stoof er de fijngesnipperde prei, witte selder en kerstomaten in aan. Kruid met het curry en het kurkuma poeder. Overgiet met de room en roer enkele malen om met een houten lepel.

Laat de saus indikken tot je de gewenste sausdikte hebt. Voeg vervolgens de bouchot mosselen toe.

Meng de mosseltjes in de curry-kurkuma saus onder de spaghetti.

Smullen maar!

Spaghetti met bouchot mosselen in een curry-kurkuma roomsaus

1 reactie

Reacties zijn gesloten.