Lizzylizzblog

The Perfect Storm

Jullie weten ondertussen al dat ik graag aperitief op vrijdagavond. Vaak spreken we af met onze groep vrienden en gaan we op het St-Katelijneplein hier in Brussel een glaasje drinken.

Maar ja, Corona (en daarmee bedoel ik niet het biertje hé)  besliste er reeds enige tijd anders over.

Dan denk je toch gewoon, hé niet erg, dan drinken we thuis enen. Dat kunnen ze ons niet afpakken.

Wel daar zit nu juist het probleem… Ik drink niet thuis, althans niet als we enkel met ons tweetjes zijn. Om één of andere reden, smaakt dat glaasje me dan niet. vreemd hé.

Laat vrienden over komen bij ons en dan is het geen probleem hoor. De flessen worden geopend en de glaasjes klinken. Maar alleen (of met ons twee) thuis, nee dan lukt het me niet om van een glaasje te genieten. Smaakt ook helemaal anders als je ‘t mij vraagt. OK OK … vanaf nu mag je me dan een “raar mens” vinden haha!

Gisteren losten we het anders op. We gingen op bezoek bij een bevriend koppel, enkel met ons viertjes in de tuin genieten van een drankje.

En wat voor een drankje, The Perfect Storm. Heerlijke cocktail op basis van bruine rum en ginger beer. Lekker afgewerkt met een partje limoen. Meer moet dat niet zijn. Of ja misschien toch een hapje er bij? Dat smaakt altijd 🙂

 

Wil jij deze cocktail ook eens zelf maken?

Goed nieuws, ‘t is super eenvoudig en je hebt slechts een beperkt aantal ingrediënten nodig.

De verhoudingen zijn als volgt: 1 deel bruine rum en 3 delen ginger beer. Vul je glas met gecrusht ijs. Giet er het ginger beer bij. Vul aan met de bruine rum. Werk af met partjes limoen. Santé!