vijgensalade met gorgonzola

Vijgensalade met gorgonzola

Zomerse temperaturen vragen om zomerse salades. Helaas ben ik niet zo fan van die groene sla dus moet ik altijd zorgen dat er heel veel andere smaken en texturen aanwezig zijn.

Vijgen en Gorgonzola, a match made in heaven. Vijgen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar op hun best tussen augustus en oktober. Ik zag ze liggen en kon er niet aan weerstaan.

Gorgozola vind ik net dat tikkeltje lekkerder dan Roquefort omdat deze een zachtere smaak heeft. Heerlijk in deze salade, maar ik kan er ook gewoon zo van genieten met een glaasje wijn of bij een stukje brood.

Mijn smaakmakers vandaag zijn dus vijgen en Gorgonzola, daarnaast koos ik nog voor gerookte spekblokjes en een dressing op basis van zure room (Campina). Echt een product waar ik verzot op ben. Alleen al met wat fijngesnipperde bieslook, peper en zout, ga je iedereen verrassen.

Ik wou vandaag iets met de zure room in combinatie met die vijgen doen en dat deed ik ook 😜

Geslaagd! Zelfs die fanatieke mayonaise-eter hier in huis kon ik overtuigen.

Wat heb je nodig?

Gemengde sla & rucola

Enkele verse vijgen

Een handvol gerookte spekblokjes en enkele stukjes Gorgonzola

Voor de dressing: 4 EL zure room, 1 EL vloeibare honing, het vruchtvlees van 2 vijgen, peper, grof zeezout

Hoe serveren?

Verdeel de gemengde sla en de rucola over het bord. Snij de vijgen in partjes en leg deze bovenop de slamengeling.

Bak de spekblokjes aan in boter. Bereid de dressing door alle ingrediënten te mengen.

Lepel een eetlepel van de dressing in het midden van het bord. Leg er de gebakken spekblokjes op.

Verdeel de Gorgonzola tussen de vijgen. Kruid af met wat zwarte peper en een extra snuifje grof zeezout.

Vijgensalade met Gorgonzola

Laat hier een snelle reactie achter.