Lizzylizzblog

Vogelnestjes

Verse eieren, verse kruiden en vers gehakt, dat is het zo ongeveer wat je nodig hebt om deze vogelnestjes te bereiden. Kies voor kwalitatieve producten. Voor verse producten. Je zal er voor beloond worden. Serveren kan je doen met een smeuïge puree.

Het enige nadeel aan deze vogelnestjes? Ik vind het echt verschrikkelijk om mijn handen vuil te maken en gehakt te mengen. Ik doe het hé. Maar wat ben ik blij als de klus achter de rug is. Dat gehakt dat tussen je vingers kruipt, haha, dat maakt me zot. Hier komt het recept voor jullie. Klaar?!?

Vogelnestjes

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Vleesgerechten
Vogelnestjes

4

stuks

Nostalgie deze vogelnestjes. Serveer ze met een smeuïge puree. Iedereen aan tafel zal luidop “mmm” mompelen. Dit is de perfecte maaltijd om gezellig samen te eten. Iedereen blij!

IngrediËNTEN

  • 425 gr gehakt varken/kalf – 1 ei – verse kruiden: peterselie, bieslook – peper en zout – paneermeel

  • 4 hardgekookte eieren – een kleine hoeveelheid ongezouten roomboter

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180gr c

  • Meng het gehakt met het ei, de versnipperde groene kruiden en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol 4 gehaktballen van plus minus dezelfde grootte.
  • Kook de 4 eieren gedurende 10 minuten zodat je hardgekookte eieren hebt. Spoel ze af onder koud water en pel ze.
  • Druk een gat in iedere gehaktbal en leg er het hardgekookt ei in. Kneed nu voorzichtig met je handen het gehakt rondom het ei. Het ei zit dus “verstopt” in zijn nestje.
  • Leg de gehaktballen op een met bakpapier beklede ovenplaat; bovenop iedere bal leg je een klontje boter. Bak deze gehaktballen gedurende 20 à 30 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking).