Pure wortelsoep, lekker!

Wortelsoep

Puur natuur: wortelsoep zonder andere groenten toe te voegen. Lekker!

Het hoeft niet altijd een combinatie van groenten te zijn als je soep maakt. Je kan ook kiezen de pure smaak van één enkel ingrediënt te laten primeren. En dat is wat ik wou bereiken met deze wortelsoep. Ik voegde dus geen andere groenten toe, zoals ik bijvoorbeeld deed in mijn wortel-pastinaaksoep.

Hoe geef je wortelsoep een heerlijke smaak?

Er zijn verschillende manieren om de smaak van wortelsoep te verbeteren/versterken. Je kan uiteraard andere groenten toevoegen zoals witte selder of prei, maar zoals ik in de inleiding schreef, ik wil gaan voor een pure wortelsoep. Dus deze optie kies ik niet.

Ik ga resoluut voor een combinatie van het toevoegen van een fond en verse kruiden uit mijn kruidentuin. Gebruik een fond van goede kwaliteit: een groentefond – die gaat je wortelsoep verrijken en meer smaak geven. De extra smaakdimensie met de verse kruiden geef ik door marjolein te kiezen. Dit aromatisch kruid heeft een milde, warme en enigszins zoete smaak. Perfect dus bij wortel. Marjolein wordt trouwens niet alleen in soepen gebruikt, maar ook in stoofpotten, sauzen, bij vleesgerechten en bij groenten.

En als laatste ook niet onbelangrijk, ik voeg wat tomatenpassata toe. Niet alleen voor de smaak, maar ook om de kleur mooi te behouden. Anders wordt de wortelsoep wat grijzig en dat vind ik er minder smakelijk uitzien.

Andere opties zijn: het roosteren van de groenten in de oven en verschillende toppings kiezen om de wortelsoep af te werken. Geroosterd sesamzaad bijvoorbeeld zoals ik deed. Of een scheutje olijfolie toevoegen, een vleugje culinaire room of wat fijngehakte verse tuinkruiden.

Wortelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soep
Personen

2

personen

Ontdek hier hoe ik mijn wortelsoep een heerlijke smaak geef. En dit zonder andere groenten toe te voegen. Deze geliefde soep serveer je met plezier aan je familieleden of je vrienden die langskomen voor een fijne avond samen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gr wortelen – 1 zoete ajuin – 1 knoflookteen – een goeie klont ongezouten roomboter – 100 ml tomatenpassata

  • 800 ml groentefond – een handvol verse marjolein

  • Afwerking: peper en zout – Sesamzaadjes – een extra takje marjolein

BEREIDINGSWIJZE

  • Rasp de wortels en snij in schijfjes. Schil de zoete ui en snij fijn. Kneus de knoflookteen. Stoof deze ingrediënten zachtjes aan in de ongezouten roomboter. Roer er vervolgens de tomatenpassata onder.
  • Giet er de groentefond bij en voeg de verse marjolein toe (ik gebruik hiervoor een kruidenhouder; je kan het bosje ook vastbinden met keukentouw). Laat 20 minuten pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder de marjolein/de gekneusde knoflookteen en mix de soep glad in je keukenblender. Giet deze terug in je soepkom en voeg eventueel nog wat water toe indien je ze te dik vindt. Afkruiden met peper en zout. En nog even laten opkoken.
  • Serveren met geroosterd sesamzaad, een extra takje marjolein en een draai van de zwarte pepermolen.

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.