Lizzylizzblog

Kabeljauwhaasje op Italiaanse wijze

Een stukje vis, daar doe je mij toch zo’n plezier mee. Ook al ben ik waarschijnlijk de grootste vleeseter ter wereld, toch wissel ik zó graag af met een visje. Kabeljauwhaasje, blijft een klassieker en laat bovendien toe zich op verschillende manieren te bereiden. Wees creatief, laat je gaan!

Vandaag kies ik voor courgetteschijfjes en Parijse champignons die ik klaarmaak in een getomateerde saus. De smaakmakers zijn kippenbouillon en tomatenconcentraat met groenten. Dit is een heerlijke ovenschotel waar weinig werk aan is en die je bovendien mooi op voorhand kunt klaarmaken.

Nog even iets over de kruidenboter die ik zelf maakte. Gebruik goeie boter, hoeveboter bijvoorbeeld. Haal deze uit de frigo en laat ze een half uurtje wennen aan de kamertemperatuur. Vervolgens ga je de boter zacht kneden met je handen en er verse dragon aan toevoegen. Je kan op deze manier echt allerlei soorten zelfgemaakte look/kruidenboter maken. Gedaan dus met het weggooien van (half) verlepte kruidenbosjes, gebruik ze gerust om er boter van te maken. Perfect om op een stukje vis/vlees in de oven te leggen of gewoon om er iets mee in de pan te bakken.

Boodschappenlijstje

1 ajuin – 1/2 courgette – een blikje Parijse champignons – olijfolie

150 ml kippenbouillon – 1 doosje tomatenconcentraat met groenten (Elvea) – peper en zout

2 stukjes kabeljauwhaasje – hoeveboter – verse dragon – wat panco (paneermeel)

Recept

Stoof de fijngesnipperde ajuin zachtjes aan in olijfolie. Voeg er de in fijne schijfjes gesneden courgette en de Parijs champignons aan toe. Laat ze even meestoven. Roer er nu het tomatenconcentraat onder en overgiet met de kippenbouillon. Afkruiden met peper en zout en een 5-tal minuten laten verder pruttelen.

Maak ondertussen je boter. Snij de verse dragon in fijne snippers. Voeg peper, zout, panco en de dragon toe aan de boter en kneed deze zachtjes met je handen. Vorm een bolletje dat je vervolgens met een deegrol plat rolt en waaruit je dan met een vormpje een cirkelvormig laagje uitdrukt.

Giet de getomateerde saus met groeten in een ovenschotel. Leg er de stukjes kabeljauwhaasje op met daar bovenop de boter. Kruiden met peper en zout en gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C laten pruttelen.

Heerlijk met een stukje stokbrood – of wat Griekse pasta, couscous, rijst,… kan ook. Gewoon makkelijk te ombineren. Geniet er van!

Kabeljauwhaasje op Italiaanse wijze

Laat hier een snelle reactie achter.