Lizzylizzblog

Musso de casarojo (rosé)

Bijna twee jaar geleden gingen we eten in The Upper Room Bar in Antwerpen. Deze bevindt zich op de eerste verdieping van het welgekende sterrenrestaurant The Jane (chef Nick Bril). De bar bevindt zich in de kapel van het gebouw.

Er heerst een zeer losse, ontspannen sfeer. Muziekje op de achtergrond, op vrijdagavond werden er muzikale avonden georganiseerd met een DJ aan de draaitafel. Uniek gebeuren hoor. Je reserveert een “plaats” aan de bar, tafels vind je er niet. Het is echt het principe van een plaatsje aan de bar innemen, kijken wat de chef bereidt en genieten van de atmosfeer.

De focus in deze bar ligt op de wijnen die bij de passende gerechtjes worden geserveerd. We maakten kennis met de vrouw van de Sommelier Gianluca Di Taranto, zij was die avond onze gastvrouw. En wat voor een gastvrouw! Ook Nick Bril kwam ons even dag zeggen. Een zeer sympathieke kerel. Die avond, die zit voor eeuwig in ons geheugen geprint. Wat een warmte, wat een gastvrijheid hebben we ervaren.

Toen de dag nadien het vreselijke nieuws kwam dat er een brand had gewoed in The Jane, kwamen de tranen in mijn ogen. Je kan je dus inbeelden hoe die avond voor ons een prachtige beleving was.

En waarom ik dit vertel? Wel in deze Upper Room Bar ontdekte ik de Casa Rojo wijnen. Niet deze rosé wijn, maar een andere rode wijn uit hun assortiment. Die komt later nog aan de beurt. Het etiket van deze flessen sprong direct in het oog. Wat een originaliteit. En als bovendien later nog bleek dat er serieus goeie wijnen in deze flessen zat, dan was het plaatje helemaal compleet.

Druiven worden geoogst en verwerkt met het grootste respect voor de natuurlijke kwaliteiten van de rassen, de inheemse gisten en de eigenheid van het terroir. Dat was het gedachtengoed van José Rojo’s toen hij zijn eerste wijn maakte en dat vormt nog altijd het uitgangspunt van alle Casa Rojo wijnen.

Even gezocht waar ik deze wijnen kon vinden tot ik de importeur Heritage50 leerde kennen. Zij zijn distributeur-importeur voor Casa Rojo België. En leveren gratis vanaf een bestelling van € 100,- Binnen de twee werkdagen staat jouw karton voor de deur.

Voor onze Paasbrunch voorzie ik als voorgerecht tomaat-garnaal met een zelfgemaakte cocktailsaus. En daarbij wou ik een frisse rosé wijn in plaats van een klassieke witte wijn. Ik kies voor deze Musso Rosé uit 2019 (75cl – € 17.50,-) 100% Grenache. Deze Musso Rosé wordt omschreven als delicaat en elegant. Met een toets van rood fruit en subtiele kruidennuances. Wel als je ‘t mij vraagt, deze past perfect bij dit voorgerecht (en eerder welk visgerecht).

Is tevens ook ideaal om samen met vrienden leeg te drinken op een zwoele zomeravond. Dus als dat bubbel-gedoe nog wat aanhoudt, weet je wat te doen hé. Dit rosétje kopen!

Laat hier een snelle reactie achter.