Lizzylizzblog

Musso de casarojo (wit)

Sinds enige tijd ben ik fan van de Casa Rojo wijnen en dankzij de wijngroothandelaar en – importeur Heritage50 mag ik deze wijnen beter leren kennen. Ik word daar oprecht gelukkig van!

Bij Casa Rojo beschouwen ze wijn als de uitdrukking van een familie, een land, een klimaat, kortom een terroir. Een erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar druiven met veel liefde en respect worden verzorgd én met oog voor traditie. Ze streven er naar authentieke, smaakvolle, karaktervolle wijnen te produceren, wijnen waarmee ze mensen plezieren en laten genieten.

En de originaliteit waarmee ze de flessen ontwerpen, tja die spreekt gewoon voor zich. De etiketten springen in het oog, de fles oogt heel mooi en aantrekkelijk.

Of ik zo iemand ben die een fles wijn koopt op basis van het etiket?

Ja toch wel een beetje hoor. Het oog wilt ook wat. En ik geef toe dat als het etiket er niet uitziet, ik geneigd ben de wijn links te laten liggen. Maar geen paniek, ik kijk uiteraard ook naar het soort wijn dat in de fles zit. Én ik wil waar voor mijn geld. Een goeie fles wijn hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. En anderzijds zit ik er ook niet mee in wat meer te betalen als je er prima kwaliteit voor in de plaats krijgt.

Voor de Paasbrunch staat er vol-au-vent met rivierkreeftjes op het menu. Ik gaf de klassieke versie een leuke twist door de kip te vervangen door grijze Noordzeegarnalen en rivierkreeftjes. Een gerecht waarvoor ik eveneens een kreeftenfond gebruik en als je naar deze fles Musso White kijkt, weet je dus meteen waarom ik deze heb gekozen als begeleidende wijn.

Hij smaakt heel aangenaam, heel fris en past mijns inziens heel goed bij deze vol-au-vent met rivierkreeftjes. De smaak wordt omschreven als romig met lichte toetsen van appel, peer, perzik, kokosnoot en macadamianoot. Past uitstekend bij krab, zomerse salades en dus ook bij deze vol-au-vent 🙂

En wil je gewoon een glaasje drinken zonder maaltijd er bij? Dat kan ook. Gezellig op je terras, met de eerste zonnestralen op je gezicht, weg mijmerend in een goed boek. Dit is genieten mensen!

Laat hier een snelle reactie achter.