Peren cake op basis van verse magere kaas

Peren cake

Een smeuïge cake op basis van verse magere kaas en heerlijk gevuld met conference peren, mmm!

Cake eet ik meestal als tussendoortje of als toetje bij de koffie. Nooit als ontbijt. Dan ga ik gewoonlijk voor een boterham of een kom granola. Maar ik wou het toch eens proberen en dacht na over hoe ik de cake smeuïg zou krijgen. Zo kwam ik bij verse magere kaas. Uittesten en proeven maar. En weet je wat? Eigenlijk al van de eerste keer goedgekeurd en lekker bevonden. Leuk hé!

Peren cake

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Personen

8

personen

Het was een testje en het viel van de eerste keer in de smaak. Deze peren cake is op basis van magere verse kaas en is lekker smeuïg van structuur. De perfecte ontbijt cake!

INGREDIËNTEN

  • 2 potjes magere verse kaas (2 x 180 gr) – 200 gr fijne suiker – 2 zakjes vanillesuiker – 2 eieren – 85 gr roomboter

  • 250 gr patisseriebloem – snuifje zout – 1 KL bakpoeder

  • 3 conference peren

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C

  • Doe de magere verse kaas samen met de suiker, vanillesuiker, eieren en de gesmolten boter in de mengkom van je keukenrobot. Meng en zeef er vervolgens de bloem bij. Doe er het bakpoeder en het snuifje zout bij.
  • Schil 2 peren, snij in blokjes en meng onder het deeg. Giet het deeg in een ingevette cake vorm. Schil de derde peer en snij ze in de lengte in lange schijven die je vervolgens boven in het deeg duwt.
  • Bak 60 minuten in de oven (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt). Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

2 reacties

Laat hier een snelle reactie achter.