Lizzylizzblog

Fazant Fine Champagne

Het wildseizoen is op z’n einde gelopen. Het voordeel als je nog wat fazantenbouten in de diepvries hebt zitten, dan kan je in Januari nog heerlijk smullen van fazant.

En wie fazant zegt, zegt “sauce fine champagne” toch? Nee geen saus gemaakt op basis van Champagne zoals de naam zou doen vermoeden. Maar een saus op basis van Cognac. In combinatie met fond en room. Daar scoor je altijd mee!

Fazant Fine Champagne

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Wildgerechten, Sauzen
Personen

4

personen

Fazant en Fine Champagne, het perfecte duo. Maar je kan dit sausje uiteraard combineren met andere soorten vlees (kip- en gevogelte) gezien het wildseizoen op zijn einde is gelopen. Ik had nog wat fazantenbouten in de diepvries zitten, vandaar dat ik nog even kan genieten van dit heerlijk gerecht!

IngrediËNTEN

  • Fazant: boter, 8 fazantenbouten, peper en zout, 1/2 glas water

  • Fine Champagne: boter, bakje Parijse champignons, 240 ml wildfond, Cognac, 200 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 160 gr c

  • Smelt boter in een braadpan, leg er de fazantenbouten in en kruid met peper en zout. Bak langs beide kanten aan. Giet er een glas glas water bij en zet het deksel er op. Laat 15 minuten pruttelen. Haal de fazantenbouten uit de braadpan en leg ze in een ovenschotel. Hou het braadvocht apart voor de saus. Overdek met aluminiumfolie en zet nog zo’n 30-40 minuten in de oven.
  • Gebruik dezelfde braadpan en smelt er opnieuw wat boter in. Bak de Parijse champignons aan. Blus met Cognac en laat deze voor de helft inkoken. Voeg de wildfond toe en het restje braadvocht van de fazantenbouten. Laat opnieuw inkoken en werk af met de lichte culinaire room. Laat pruttelen tot jouw saus de juiste sausdikte heeft.

KANTTEKENING

  • Serveer met (zelfgemaakte) kroketten. Laat het smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.