Lizzylizzblog

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Dit weer vraagt om een lekker bord soep. En dit seizoen vraagt dan weer specifiek om pastinaak soep. Heerlijke, fluweelzachte pastinaak soep die we pimpen met enkele smaakmakers zoals croutons met Za’atar, geroosterde witte sesamzaadjes en een takje verse dille.

Hij keurde het goed… wat wel verwonderlijk is, want de klassieke eter hier in huis moet niets hebben van eten dat nog maar enigszins afwijkt van het “normale boereneten” zoals hij het zelf omschrijft 😉 Dat zijn zijn woorden, niet de mijne.

Ah ja, de zin “zit er een scheutje lichte culinaire room in” die hoort er ook automatisch bij. Want een soep zonder room, dat is geen soep volgens hem. Haha, “meet my husband” zou ik zeggen.

Pastinaaksoep met croutons en sesamzaadjes

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

4

personen

De klassieke eter hier in huis keurde deze fluweelzachte pastinaak soep goed. Zijn eerste vraag was uiteraard “zit er een scheutje lichte culinaire room in”? Hij zal nooit veranderen hoor!

IngrediËNTEN

  • Soep: olijfolie, 1 ui, 3 pastinaken, 1 bloemige aardappel, 2 bouillonblokjes Kub Or (Maggi), 1L water

  • Croutons: olijfolie, enkele sneetjes oud brood, Za’atar kruiden

  • Afwerking: chili vlokken, geroosterde witte sesamzaadjes (kant-en-klaar gekocht), takje verse dille, lichte culinaire room (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ui zachtjes aan in de olijfolie. Schil de pastinaak en de aardappel. Voeg deze in blokken gesneden toe aan de gestoofde ui en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er het water bij. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Bak ondertussen het in blokjes gesneden oud brood aan in olijfolie en kruid met Za’atar.
  • Haal de soep van het vuur en mix.
  • Serveer de soep in een soepbord, werk af met de croutons, de sesamzaadjes, de chili vlokken en het takje verse dille. Overgiet met een scheutje room.

KANTTEKENING