Lizzylizzblog

Fettuccine Scampi

Soms wil je in het weekend ook gewoon eens ontspannen, niets doen, genieten. Met die gedachte begon ik aan mijn zaterdag, maar dat stilzitten dat kan ik toch echt niet hoor. Zou ik niet beter dit… zou ik niet beter dat…

Herkenbaar? Of ben je eerder het type dat wel rustig kan genieten? In ieder geval, er werd gekookt. Een eenvoudig pastagerecht, eenvoudig doch boordevol smaak!

En het voordeel van deze fettuccine scampi? Je hebt slechts een beperkt aantal ingrediënten nodig, zo hebben we het graag!

Bouillon van schaaldieren – check het recept van de bouillon van gamba’s – heb ik altijd in de diepvries zitten. En ja… lichte culinaire room van Campina, die heeft z’n vaste plaats in de koelkast.

Hoe ga je te werk?

Kook de fettuccine volgens de instructies op de verpakking.

Bak de scampi’s aan beide kanten aan en leg ze vervolgens even opzij.

In dezelfde pan giet je nu de bouillon en laat je deze tot het kookpunt komen. Vervolgens de room er bij, kruiden met peper en zout en een 10-tal minuten laten pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft.

Afwerken met verse fijngesneden peterselie.

Laat het smaken!

Fettuccine Scampi

Laat hier een snelle reactie achter.